Ervaringen

Het werkt zelfs bij mijn kleinkinderen

“Iedereen wordt er beter van als je niet meer verbiedt, maar een gesprek begint over mogelijkheden. De relatie ouder/kind wordt stabieler en beiden moeten creatief zijn: de ouder moet de goede vragen leren stellen en het kind moet oplossingsgericht leren redeneren. Win-winsituatie dus… Het werkt zelfs bij mijn kleinkinderen als ze bij mij logeren!”
Jenny van Dalen, onderwijskundige, moeder, oma

Verrassend eenvoudige maar waardevolle aanpak

 “Betuttelen versus bemoeien: een verrassend eenvoudige maar waardevolle aanpak. Zonder ouders vermanend toe te spreken wat ze wel en niet moeten doen neemt ‘Een dun boekje over opvoeding’ je bij de hand en ondersteunt het je in moeilijke situaties die we allemaal tegenkomen.”
Anne Wichgers, redacteur, moeder

Heel herkenbaar voor ouders

Het is eenvoudig, helder voor ouders geschreven. De voorbeelden zijn denk ik heel herkenbaar voor ouders. De praktijk weerbarstig, zeker in deze Corona-tijd waar ouders met (jonge) kinderen en pubers gevraagd wordt te multitasken. Het komt er op aan als je emotie de lucht inschiet of het overneemt. De hersenen/ratio vallen eruit en een mens komt in zijn vecht, vlucht of bevries stand.
Gaan mensen leren dat ze dat mogen gaan (h)erkennen, even de pauze knop indrukken, ademen, hun spanning om laag brengen zodat ze bewust voor gedrag kunnen kiezen in de lijn die aangegeven wordt in je boekje:) 
Heel bijzonder hoe je de methode weer tot een basis in eenvoudige taal zonder opsmuk hebt verwoord.
Yvonne

In praktijk brengen


Ik ben begonnen met lezen in ‘Een dun boekje over opvoeding’ en zie met veel belangstelling uit naar wat ik in praktijk kan brengen, wat mij helpt in mijn opvoeding van …. Daar komen natuurlijk lastige momenten voorbij tijdens de pubertijd en om dit als ouder alleen te doen vind ik best pittig. Wat steun kan daarbij verlichten!
M

In 1 keer uitgelezen

Ik heb het met belangstelling in 1 keer uitgelezen. Het is een goed leesbare handleiding geworden voor iedereen die met het opvoeden van jonge mensen te maken heeft. Complimenten voor de mooie lay-out. F en H

Uitstekend boekje voor alle plaatsen waaar opvoedingsvragen aan de orde komen

Een heel behapbaar boekje waarin kort en duidelijk wordt uitgelegd wat het uitgangspunt is in communicatie in opvoeding .
De vele voorbeelden maken het heel concreet .
Het is daardoor voor een grote groep mensen leesbaar en bruikbaar.
De vormgeving is ook nog eens aantrekkelijk waardoor het een uitstekend boekje zou zijn voor huisartspraktijken, consultatiebureau’s en andere plaatsen waar opvoedingsvragen aan de orde komen.
Hartelijke groet Marian